15 April: ‘Bestaanszekerheid in werk en wijk’ – tweede themadag Academie voor Sociale Stedelijke Ontwikkeling

Op 15 april vindt de tweede themadag ‘Bestaanszekerheid in werk en wijk’  van de Academie voor Sociale Stedelijke Ontwikkeling plaats en bespreken wetenschappers, bestuurders, bewoners en andere deskundigen belangrijke problemen, dilemma’s en oplossingen. Één van de belangrijkste thema’s tijdens de tweede Academiedag vormt de ‘concentratie van armoede’. Werk en wijk spelen een belangrijke rol in de segregatie in stad en land. Hoe komt het dat de verschillen in levenskansen én levensverwachting van kinderen die op enkele kilometers afstand van elkaar wonen zo groot zijn? En wat kunnen we daaraan doen?

Lodewijk Asscher (voormalig vice-premier en ex-minister van Sociale Zaken) zal zijn licht laten schijnen op de belangrijke rol van werk bij het bestrijden van segregatie en armoede. Demissionair minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ontwikkeling Hugo de Jonge zal reflecteren op de onmisbare rol van solidaire en gemengde volkshuisvesting in alle gemeenten. Verder presenteert Dennis Martens opmerkelijke en niet-eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten over concentratie van armoede in Heerlen-Noord.

Later op de dag geeft de Hoensbroekse huisarts Micha Lutgens enkele voorbeelden uit zijn huisartsenpraktijk van verbanden tussen slechte woningbouw, slechte gezondheid en hoge zorgkosten. Wethouder Casper Gelderblom geeft een workshop met het thema ‘wonen en het bestrijden van armoede’ en wethouder Martin de Beer vertelt in zijn workshop over zijn missie op het gebied van armoedebestrijding via goed werk.

Aanmelden is verplicht! Bekijk hier het volledige programma en meld je aan!

De Academie voor Sociale Stedelijke Ontwikkeling is een samenwerking van Nationaal Programma Heerlen-Noord, Zuyd Hogeschool, Open Universiteit en Pharos.