Op 16 & 17 december viert het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) ‘Kerst in Kasteel Hoensbroek’. In het allermooiste kasteel van Nederland vindt een gratis en overvol programma plaats voor alle inwoners van Heerlen.

Zo is er een geweldige ‘Slotshow’ waarbij het kasteel aangelicht wordt met beamers ondersteund door een prachtige vuurshow. De 92-jarige Jan Terlouw rijdt richting Heerlen voor de uitreiking van de jaarlijkse ‘Jan Terlouw Verhalenprijs’. Daarnaast is Stormkamer terug in Heerlen nadat ze geweldige theatervoorstellingen hebben gegeven tijdens Cultura Nova. Kom je zelf liever in beweging? Dan kun je je aanmelden voor de kerstrun/wandeling, geheel in stijl! Want iedereen die meedoet krijgt een kerstoutfit cadeau. Of je maakt een rondje op de schaatsbaan!

En dat allemaal is nog maar een tipje van de sluier.. de Bovengrondse Vakschool (BVS) stuurt een barbier die heren gratis knipt voor de kerst. Ook kun je je fiets meenemen die dan door de BVS een gratis opknapbeurt krijgt. ‘De Parels van Hoensbroek’ is een prachtige expositie over het indrukwekkende verleden van Hoensbroek. En natuurlijk lopen er ridders door het kasteel, treden er vele Heerlense muziekverenigingen op en beleef je de allermooiste kerstsfeer in en om het kasteel. Meer dan genoeg te beleven!

Gratis voor heel Heerlen! Jij komt toch zeker ook? Meld je hier aan!