Verkiezingsavond

2 juli Verkiezingsavond Bewonerscoalitie

Wanneer: 2 juli 2024
Waar: NPHLN kantoor (Corneliushuis Heerlerheide, derde etage)
Inloop: 18.00 uur

Het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) is ontzettend blij dat er zoveel bewoners betrokken zijn in het sterker maken van Heerlen-Noord. Heerlen-Noord verdient mensen zoals jullie.

Met sommige bewonersgroepen werken we al vanaf het begin samen en met andere groepen is de afgelopen maanden een intensieve samenwerking gestart. Het is mooi om te zien hoe divers al die verschillende groepen zijn en dat ze óók veel gemeen hebben; de missie om de toekomstige generatie kinderen van Heerlen-Noord dezelfde levenskansen te geven als in de rest van Nederland. En sommigen van jullie zijn daar bijna elke dag van de week actief mee bezig. Daar zijn we trots op.

Bewoners praten én doen mee
Bijna net zo belangrijk als meedoen is ook het meedenken binnen het NPHLN. Daarom wil het NPHLN toewerken naar de volgende stap: twee bewoners treden toe tot de Alliantieraad. De Alliantieraad bestaat uit bestuurders van Alliantiepartners die meebeslissen over wat het programmabureau moet doen. Deze twee bewoners vertegenwoordigen binnen de raad de ongeveer 57.000 inwoners van Heerlen-Noord. Daarom is het belangrijk dat zij steun krijgen van zoveel mogelijk bewoners. Daarom wordt een ‘Bewonerscoalitie’ gevormd: geen enkele groep vertegenwoordigt immers alle inwoners. De verschillende bewonersgroepen werken samen met elkaar en met de Alliantiepartners om Heerlen-Noord vooruit te helpen. Het NPHLN vindt het belangrijk dat juist de mensen die in het verleden weinig gehoord zijn en voor wie het programma is opgericht, nu meedoen met de bestuurders in onze Alliantie.

We organiseren op 2 juli aanstaande een avond van de Bewonerscoalitie waarbij vertegenwoordigers van verschillende bewonersgroepen samen zullen bepalen welke twee bewoners namens hen plaatsnemen in de Alliantieraad. Daarvoor ben jij samen met een andere vertegenwoordiger uit jouw bewonersgroep persoonlijk voor uitgenodigd. Jullie twee kunnen elk namens jullie achterban op één bewoner stemmen. De twee bewoners die van alle verschillende groepen de meeste stemmen krijgen mogen plaatsnemen in de Alliantieraad.

Kandidaten gezocht
Niet iedereen die uitgenodigd is heeft wellicht de mogelijkheid om structureel deel te nemen aan de Alliantieraad. Denk dus goed na over of je mee wil doen. Wat deelname aan de Alliantieraad van je vraagt kun je hieronder lezen. Uiteraard zullen de NPHLN teamleden je ondersteunen als je als Alliantieraadslid gekozen wordt. Het NPHLN is dus op zoek naar kandidaten die op 2 juli verkozen kunnen worden. Lijkt het je iets om namens de inwoners van Heerlen-Noord mee te praten in de Alliantieraad? Dan kun je je als kandidaat aanmelden:

Aanmelden Kandidaat Alliantieraad

Naam(Vereist)

Tijdens de avond van de Bewonerscoalitie mogen de aanwezige bewonersgroepen dan op jou stemmen.

Wat wordt er van jou verwacht als je namens de Bewonerscoalitie gekozen wordt?
De Alliantieraad komt zes keer per jaar (vier keer regulier en twee keer een hele dag) samen om over belangrijke thema’s te praten. Een reguliere bijeenkomst duurt maximaal drie uur en vindt over het algemeen overdag plaats.

Welke praktische hulp mag je verwachten?
Het NPHLN-team staat voor je klaar om je te helpen met belangrijke onderwerpen of informatie. Mocht er meer nodig zijn, dan gaat het NPHLN-team graag met jou in gesprek.

Hoeft de rest van de Bewonerscoalitie niks meer te doen?
De twee afgevaardigden hebben een belangrijke taak. Maar… ze doen het niet alleen. Andere leden van de Bewonerscoalitie zullen moeten helpen. Met hun ervaringskennis uit buurt en stad en tijdens de vele bijeenkomsten die door het NPHLN worden georganiseerd. De belangrijkste taak is het laten groeien van het aantal mensen dat vertegenwoordigd wordt door de Bewonerscoalitie.