Heerlen-Noord heeft een boodschap voor Minister Schouten: “vecht met ons mee voor een betere toekomst”

De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen ging in gesprek met Heerlenaren over hoe de stijging van de prijzen voor boodschappen en energie tienduizenden mensen hard raakt. De Minister ontving een paar gebruikte bokshandschoenen van de Heerlense UFC-vechter Jarno Errens. Het kabinet moet harder en langer vechten tegen armoede.

Tijdens haar bezoek aan het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) bezocht ze het Heerlense initiatief van de SjpruutSjop waar kersverse ouders een steuntje in de rug krijgen om hun kind(eren) de spullen te bieden die zij nodig hebben. Daarna ging zij in Heerlerheide in gesprek met onder andere wijkverpleegkundige Steven, schuldhulpmaatjes Sylvia en Roger en wethouder Peter van Zutphen over de strijd tegen problematische schulden en vóór hogere lonen. Tenslotte sprak minister Schouten in Hoensbroek met bewoners over de gestegen energierekening.

Het Nationaal Programma Heerlen-Noord nodigde de minister uit om als spreker op te treden tijdens het ‘Voorkomen is beter’-congres dat later dit jaar in Heerlen moet plaatsvinden. Dat congres zal gaan over sociaal-economische gezondheidsverschillen, waarvan armoede de belangrijkste oorzaak is.