Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge bracht op 18 mei een bezoek aan Heerlen-Noord. Al fietsend door Vrieheide leerde hij het gebied en haar inwoners beter kennen. Zo bezocht hij in Vrieheide een huis dat door woningcorporatie Weller overgekocht is van de vorige eigenaar. Met als doel om het op te knappen, schimmel te verwijderen en het daarna betaalbaar terug te verhuren aan de eigenaar.

Ook stopte hij in Versilliƫnbosch waar overal spandoeken ophingen omdat de huurders daar protesteren tegen een voorgenomen huurverhoging van woningcorporatie Woonpunt.

Als laatste liep de minister samen met directeur van Nationaal Programma Heerlen-Noord Ron Meyer, burgemeester Roel Wever en alliantiebestuurder Barry Braeken over de Willemstraat en zagen ze hoe de gebouwde omgeving daar al 30 jaar niet veranderd is.Ā 

De delegatie uit Heerlen maakte duidelijk dat het project integraal ingestoken moet zijn. Nu ontvangen zij nog geld uit allerlei losse Den Haagse potjes maar dat zou 1 groot geoormerkt bedrag moeten zijn.