NIEUW: NPHLN, Open Universiteit en Zuyd Hogeschool lanceren Academie voor Sociale Stedelijke Ontwikkeling

Eerste themadag op 1 december over sociaaleconomische gezondheidsverschillen 
In Heerlen wordt een nieuw platform voor kennisdeling gelanceerd: de Academie voor Sociale Stedelijke Ontwikkeling (kortweg: de Academie). De Academie organiseert elk kwartaal een themadag in Heerlen waarop landelijke en lokale denkers en doeners hun kennis en ervaring delen. 
Bekijk het volledige programma en meld u aan.
 
De eerste themadag heet ‘Voorkomen is beter’ en vindt plaats bij Zuyd Hogeschool op 1 december 2023. Sprekers zijn onder andere Kim Putters (voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en huidig voorzitter van de Sociaal-Economische Raad), Joep de Groot(bestuursvoorzitter van CZ), Tim ‘S Jongers (directeur van de Wiardi Beckmanstichting).
Hierna volgen drie presentaties, waaronder “Sociaal-economische gezondheidsverschillen” door Rachelle Meisters (postdoc-onderzoeker aan de Universiteit Maastricht) en Marjon Hulst (projectleider Trendbreuk), “De eerste 1000 dagen” door wethouder Jordy Clemens en “Ideeën voor een volwaardig ziekenhuis in Parkstad” door Barry Braeken, bestuurder van woningcorporatie Weller.
Het programma wordt afgesloten door Elianne Demollin, Gedeputeerde Onderwijs van de Provincie Limburg.
De Academie is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de sociale inhaalrace van de armste gebieden van ons land. De themadagen zijn gratis toegankelijk en vinden elk kwartaal plaats. LET OP: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via:
Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Ik meld mij aan voor:
Als je de hele dag aanwezig bent dan graag alle drie de vakjes aanvinken. Dank!