NPHLN lanceert eerste Leerorkest in Limburg

Op 10 maart wordt het eerste Leerorkest in Limburg gelanceerd in Heerlen. Leerlingen van basisscholen de Mheyster (Hoensbroek) en de Broederschool (Molenberg) leren muziekinstrumenten te bespelen en samen een orkest te vormen. Het project is een samenwerking van het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN), de beide basisscholen, SCHUNCK* en het Leerorkest Nederland.

De Heerlense kinderen leren niet alleen individueel een muziekinstrument te bespelen (zoals een viool, cello, dwarsfluit en trompet), maar bovenal om samen een orkest te vormen. Het Leerorkest leert kinderen dat ze samen tot heel veel in staat zijn. Daarmee past het Leerorkest perfect in de aanpak van NPHLN: trots is de brandstof voor de sociale inhaalrace en muziek is een katalysator.

Marco de Souza van Leerorkest Nederland is verheugd met het eerste Leerorkest in Limburg: “Het begon met een idee en een stuk Limburgse vlaai en zie hier: het eerste Leerorkest in Limburg is een feit. Ik ben super blij!” NPHLN-directeur Ron Meyer looft het resultaat van samenwerking: “Diepe buiging voor de muziekdocenten, de scholen en het Leerorkest Nederland. Dankzij hen is dit mogelijk! Ik kijk nu al uit naar een concert van deze André Rieu’s en Guido Dieteren’s in spé.”

NPHLN en Leerorkest Nederland reiken van harte de hand uit naar overige scholen in Heerlen, Parkstad en de rest van Limburg die geïnteresseerd zijn in het Leerorkest.