Buurtbemiddelaar

Word buurtbemiddelaar

Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buurtbewoners op te lossen. Onder het motto “Beter een goede buur dan een verre vriend” brengen getrainde buurtbemiddelaars mensen weer met elkaar in gesprek. Ze helpen het onderlinge contact te herstellen en oplossingen voor het conflict te bedenken. Dat brengt rust in de wijk.

Alcander / Heerlen STAND-BY! is op zoek naar een aantal enthousiaste buurtbemiddelaars die zich op vrijwillige basis willen inzetten in Heerlen. Buurtbemiddeling is afwisselend en interessant werk. En het geeft voldoening. Het kost niet veel tijd, gemiddeld 5 uur per bemiddeling en 2 uur voor de intervisiebijeenkomst. Het aantal bemiddelingen en de werktijden bepaal je zelf. Daarbij is het goed om te weten dat je reiskosten vergoed worden en dat er in tweetallen bemiddeld wordt, je gaat dus niet alleen op pad.

Wat moet een bemiddelaar kunnen?

Er zijn geen opleidingseisen voor mensen die buurtbemiddelaar willen worden. Wel is het belangrijk dat je enthousiast bent, goed kunt luisteren en een neutrale en onpartijdige houding hebt. Je benadert mensen op een open en positieve manier.

Eigen basistraining

Alle bemiddelaars krijgen een basistraining en hebben geregeld een intervisiebijeenkomst. Ook mediators zijn welkom om te reageren.

Inzet in Heerlen

Wil je je aanmelden als buurtbemiddelaar, maar voel je schroom om in je eigen stadsdeel betrokken te worden bij een burenconflict? Dan kunnen we je desgewenst inzetten in een ander stadsdeel.

Meer info

Heb je interesse? Neem dan contact op met welzijnsorganisatie Alcander / Heerlen STAND-BY! met Helma Kölgen, projectleider Buurtbemiddeling Heerlen voor een oriënterend gesprek.

Wat heb je nodig?

  • Verklaring Omtrent Gedrag
  • Beheersing van de Nederlandse taal

Wat krijg je ervoor terug?

  • Vrijwilligersvergoeding
  • Extra begeleiding

Interesse? Bel 045-5602525 of mail naar buurtbemiddelingheerlen@alcander.nl