Als onderdeel van het maatschappelijke programma Gezond in Mijn Streek hebben Roda JC en Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) de aftrap verricht van Groenten & Fruit in Mijn Streek. Onder het mom van ‘Elke dag scoren met groenten en fruit’ worden inmiddels tien basisscholen in de regio Parkstad dagelijks voorzien van gratis gezonde voeding, met hulp van partners Juyst, CZ en Rabobank.

Bij de lancering op basisschool De Vlieger waren Roda JC-spelers (o.a. Dylan Vente) aanwezig. De spelers deelden fruit uit aan de kinderen en natuurlijk werden er ook voetbalspelletjes gedaan op het schoolplein. Daarnaast was er uitgebreid de tijd om met de spelers op de foto te gaan, waar ook enkele ouders van kinderen gebruik van maakten. Plaatsvervangend directeur van De Vlieger Rutger van Dinther: “We zijn trots dat we deel uitmaken van dit mooie project van Roda JC. Je ziet dat de kinderen het prachtig vinden om de spelers op het schoolplein te ontmoeten en spelletjes met ze te doen. Het eten van groenten en fruit is belangrijk voor onze leerlingen en het helpt enorm dat hun helden hierin het goede voorbeeld geven.”

Ook vitaliteitsmanager Ard van Peppen van Roda JC en directeur van NPHLN Ron Meyer kijken tevreden terug op de middag. Ard: “Met Roda JC hebben we de ambitie om de gezondheid van de regio te verbeteren. Daarvoor is gezonde voeding van levensbelang. Als Roda JC willen en kunnen we op de jeugd overbrengen dat het eten van groenten en fruit belangrijk is om te kunnen presteren, om te ‘scoren’ dus. Niet alleen op sportief vlak, maar goede voeding helpt ook om je te kunnen concentreren op school.” Ron Meyer vult aan: “Ons nationaal programma heeft gezondheid al belangrijke pijler. Met de kracht van Roda JC kunnen we écht het verschil maken in de inhaalrace die we als regio moeten maken op dit vlak.”

Minder dan één op de twintig kinderen in de regio Parkstad eet elke dag voldoende groente en fruit. Bovendien komen sommige kinderen zelfs zonder ontbijt naar school. Dit moet veranderen om de levenskansen van deze en toekomstige generaties te verbeteren. Roda JC en Nationaal Programma Heerlen Noord hebben de handen ineengeslagen om hier een bijdrage aan te leveren. Onderdeel van het programma zijn ook actieve challenges en leuk lesmateriaal over gezonde voeding. Dit wordt de komende maanden steeds verder uitgerold, zodat ook buiten schooltijden gezonde keuzes worden gemaakt. Ga voor meer informatie over het programma nu naar de nieuwe website www.gezondinmijnstreek.nl.